Het is dan zover: de donatie van de Spirulina farm, een project van de Nederlanders Jet en Piet van Winsen van Secteur 10 for a better life in Africa, is geregeld. De leerlingen op de Saini Academy, genieten nu elke dag van de “groene pap”.  Dit komt door de toevoeging van de Spirulina.

Spirulina is  een microscopische groene alg. Het is geen medicijn, maar gezonde natuurlijke voeding; the most nutrious healthy food on earth. Het product verbetert de gezondheid.

Er ging een goede voorbereiding aan vooraf. Samson, de coördinator bezocht samen met Ishara de headteacher en de voorzitter van het ouder comité van de Saini Academy, eerst de Spirulina farm voor een uitgebreide voorlichting. De week daarna was er een bijeenkomst voor de ouders van de school om uit te leggen wat Spirulina is en hoe de school het zou willen gebruiken. De ouders waren erg enthousiast, zeker toen zij vernamen dat het middel de gezondheid versterkt. Zij wilden het graag ook thuis gaan gebruiken voor de maaltijd voor hun andere kinderen. Samson heeft de spirulina ook verstrekt aan ouders met te hoge bloeddruk en aften in de mond. De leerlingen moesten even wennen aan de kleur en de smaak, maar vragen nu om meer pap!!!