Verandering van Doelstelling

Ondersteuning aan de Albino’s bij Mgombezi gestopt medio 2021

De support aan de Albino’s wonende bij de Mgombezi is medio 2021 gestopt. Jarenlang, eigenlijk al vanaf de oprichting van Stg. Tunajenga zijn de Albino’s aldaar ondersteund met bijdragen voor hun basis en middelbare school, naast hun beroepsopleiding. (fees, de remedial teaching, de schooluitrusting en het schoolmateriaal),  het betalen van de medische kosten (verblijf in het ziekenhuis, medicijnen, zonnebrand, consulten bij de kliniek) en de bijdragen voor de aanschaf van de zinken dakplaten voor het nieuwe huis. Tijdens de Covid pandemie ontvingen zij, maskers, zeep en een voedselpakket.

Meerdere organisaties en sponsoren zijn zich steeds meer gaan richten op de Albino’s in dit gebied. Een goede ontwikkeling, maar maakt onze bijdragen niet meer strikt noodzakelijk. Het geeft ons de mogelijkheid om ons nog meer in het gebied van Kanana te concentreren. Ondersteuning op het gebied van onderwijs, met 2 nieuwe pijlers: ICT en Gezondheid.

Op de achtergrond is onze support voor de Albino’s nog blijvend aanwezig door het gebruik van de stikstof tank en de kleine sprayer. Deze is in 2016 door Tunajenga aangeschaft voor het veldwerk. Op locatie kan de dermatoloog de Albino’s nu behandelen.

De verandering in doelstelling betekent dat de buttons van de frontpagina veranderen. Nieuw zijn de buttons; Successtories en Gezondheid.