Stichting Tunajenga

Mooie start in 2017

Mooie start in 2017
Het nieuwe jaar 2017 is mooi begonnen 5 gesponsorde studenten hebben de middelbare school afgerond; Daniel Mwero en Nguttah Omar Kamanza met een gemiddelde score van een C. Paul Hinzano, Chizi Ngome en Faith Mangale met een gemiddelde score van D+.
Een C geeft de mogelijkheid om naar een Diplom Class opleiding in te stromen en een D+ geeft de mogelijkheid naar een Certificate Class opleiding in te stromen.
( certificate is de eerste stap, diplom is de tweede stap en C+ zou de mogelijkheid geven om een universitaire studie te starten)
Miriam Karuga en Masha Nyanje zijn geslaagd voor hun vervolgopleiding, waarbij Miriam zelf een betaalde baan heeft gevonden op een middelbare school met als specialisatie Aardrijkskunde. Masha zou graag een degree halen in Special Educational Needs, daar zijn hart toch meer daar ligt.
Prachtig om te zien, dat al deze leerlingen, dankzij de financiële bijdrage vanuit Tunajenga en haar sponsors meer mogelijkheden hebben gekregen en benut om een stap te kunnen maken in hun maatschappelijke carrière en daarmee een betere toekomst.
De leerlingen op de Primary school zijn allemaal naar de volgende klas gegaan, waarbij Daniel Wekesa nu in het laatste jaar zit.
De studenten van de middelbare school zijn ook gestart in hun nieuwe schooljaar.
De vrouwengroep is in afwachting van een tweede lening en de Albino family bereikt gestaag een trapje hoger op de maatschappelijke ladder.
Daarnaast zijn wij een nieuw sponsor traject aangegaan voor Grace Wangari. Leerling van de Diani Oasis Academy te Ukunda, kleuterafdeling. Grace is de dochter van Michael, de ober in het Leopard Beach hotel, die wij al jaren ontmoeten. Wij werden afgelopen reis ( november 2016 ) geconfronteerd met het feit, dat Michael een ernstige oogziekte heeft, dit noodzaakt hem om zijn werkzaamheden anders in te richten. Gevolg; minder inkomsten en meer medische kosten voor hem zelf.
Wij zijn daarnaast heel benieuwd naar het proposal oftewel het voorstel van Joash Matonda aangaande de realisatie van de fabriek voor het maken van de zonnecrème.
Fijn is ook te melden, dat Samson Ndegwa, de coördinator van Tenda Pamoja, wekelijks een briefing doet, zodat wij goed op de hoogte blijven.