Tunajenga Academy

De school en het terrein

De school is opgericht vanuit een andere school door mister Emmanuel. uit onvrede met de leer resltaten en de geringe aandacht voor kwetsbare leerlingen. Thans te vinden op een nieuwe locatie, gelegen verder van de weg. Dat is een belangrijk feit, omdat deze weg als doorgangs weg voor vrachtverkeer intensiever gebruikt gaat worden. Het terrein van nu is gekocht, dankzij een lening door de headmaster en hij heeft er samen m.b.v. de ouders 3 lokalen op geplaatst. De school is nu waterproof, dankzij donatie van Tunajenga voor het dak, de ramen en de deuren. De school telt 175 leerlingen, die nu oktober 2019 allemaal gehuisvest zijn in deze 3 lokalen, daar de gehuurde opslag ruimten niet meer gebruikt mogen worden als klas lokalen.

 

 

Toiletgebouw

Op het terrein staat een klein gebouw met 2 deuren. Een toiletgroep voor jongens en meisjes. Neergezet, dankzij de opbrengst van Wandelen voor Water gedaan door groep 7 van RKBS De Waterwilg te Nootdorp.

 

 

 

 

Team

De headteacher is Emmanuel. ( rechts op de foto ) Een bevlogen onderwijs man die de school draait met een gedreven, gemotiveerd  team. De leerkrachten zijn daarbij nog bezig met hun opleiding.  De gedrevenheid om van de school iets te maken ligt in het feit, dat zij blijven werken, ondanks dat de salarissen niet altijd uitbetaald worden. De Tunajenga Academy ligt in een zéér arm gebied. De resultaten van vooral Engels zijn daarbij bijzonder te noemen. Op deze school spreken de leerlingen het beste Engels van alle scholen die wij bezoeken. Ook de Albino’s doen het heel goed. Zij voelen zich thuis en veilig op deze school.

 

 

De ouders

De ouders hebben veel vertrouwen in de school.  In een korte tijd is de school erg gegroeid. De school fees kunnen niet altijd betaald worden, maar waar mogelijk ondersteunen de ouders de school. Bij elk bezoek, zijn er veel ouders aanwezig. Zij zijn trots op hun school. Op de foto staan zij bij het afgekeurde oude schoolgebouw. 

 

 

 

De leerlingen

Zij zijn erg gedreven. Ook zij zijn trots op hun school. Er is een leerlingen raad. Zij schrijven altijd een prachtig gedicht of verhaal dat wordt voorgelezen of gezongen. En wat kunnen zij mooi zingen. Prachtig. Zij  krijgen daarbij altijd wel een cadeautje. Koekjes en een drankje. Maar ook met de knuffels waren zij erg blij. Op dit moment zijn er 60 bankjes gerealiseerd door Tunajenga, zodat zij allemaal kunnen zitten. Heel zuinig zijn de leerlingen op de meegebrachte pennen, duplo en andere schoolbenodigdheden.