De Watertoren

Schoondrinkwater is niet vanzelfsprekend in Kenia. Veel mensen drinken vies drinkwater. Dit vieze drinkwater veroorzaakt vaak diarreeziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie. Daarnaast moeten de leerlingen veel water drinken, het voorkomt hoofdpijn en uitdroging. De Saini Academy heeft een watertoren met daaronder 4 waterkranen. Het water is drinkbaar, er is een speciaal apparaat aangeschaft om het water te zuiveren. Bij elk lokaal staat een watertankje. Het water van de watertoren gaat via de waterleiding naar de keuken en de toiletten. Ook gaat er in de toekomst een waterleiding naar de buren, waar op het terrein huizen staan die verhuurd worden.

De 2 Toiletgebouwen

Er  zijn nu 6 toiletten met een flushing toilet, Toiletten voor jongens, meisjes, het team en voor bezoekers. Er is toiletpapier en de toiletten worden schoon gemaakt..

Andere doelen  zijn: 

  • medische zorg: te denken valt aan “de worming”; ontwormen, door het geven van een tablet. Worm infecties verstoren nl. de opname van voedingsstoffen. Dit kan leiden tot bloedarmoede, ondervoeding en een verminderde mentale en fysieke ontwikkeling en vormen een ernstige bedreiging voor de gezondheid, het onderwijs en de productiviteit van kinderen.
  • voorlichting aan meiden; mijn lijf, mijn leven (geen besnijdenis en tienerzwangerschappen)
  • gevarieerd voedsel; De omheining van het schoolterrein zorgt voor bescherming. Nu is het nl. mogelijk om een “nursery” aan te leggen. Een kleine kwekerij. Tomaatjes, okra’s en sukuma kiwi (bonen soorten) zijn gezaaid. Een aanvulling voor de lunch op school. Een nieuwe toevoeging sinds november 2022 is de Spirulina. ( spirulina is een microscopische groene alg. Het is geen medicijn, maar gezonde, natuurlijke voeding; the most nurtrious healthy food on earth. Het product verbetert de gezondheid.) De spirulina wordt toegevoegd aan de pap. De kinderen eten voortaan groene pap. De spirulina wordt gesponsord door Secteur 10, een organisatie van de Nederlanders Jet en Piet van Winsen. In de buurt van Kanana, Muhaka hebben zij een Spirulina farm.