Voedselpakketten 

Het was een hele operatie, die door een goede logistiek en een TOP inzet van Samuel Nyawa, James Mshenga en Samson Ndegwa (onze contacten in Kenia) is uitgevoerd. Snel voor Keniaanse begrippen was het geregeld. Mooi om te zien was daarbij de steun van Michael Jira, een van de gesponsorde leerlingen die zich bezighield met de calculatie en excel bestanden. Directe hulp zo noodzakelijk in deze Coronatijd. Geen werk, geen inkomen, geen eten. HONGER.

Wat zit er in het voedselpakket?

20 kg maismeel, 20 kg bakmeel, 5 kg bonen, 5 kg rijst, 4 kg suiker, 1 pk waspoeder, 1 pk zout, 1 pk dadels, 1 pk thee, 2pk superghetti, 3 pk bakpoeder. Met daarbij aandacht voor de moslimgezinnen i.v.m. de Ramadan. Met een vrachtwagen werden de voedselpakketten gratis vervoerd vanuit het centrum van de leverancier van voedingsmiddelen te Ukunda naar Kanana. Een rit van 1 uur om de families van onze Saini Academy te bereiken.  Een paar dagen later weer een keer maar dan een langere rit van 2 uur naar de Tunajenga Academy.

Voedselpakketten bij de Saini Academy en de Tunajenga Academy

Belangrijk is daarbij te weten om welke aantallen gezinnen het gaat om teleurstellingen te voorkomen. De headteachers van de Saini Academy en de Tunajenga Academy hebben daarbij de aantallen doorgegeven, maar ook de leerkrachten die werkzaam zijn op de school, kregen een pakket. Dit gaf een totaal van 108 voedselpakketten voor de Tunajenga Academy en 51 voedselpakketten voor de Saini Academy. Op de foto wachtende ouders op de uitreiking. De voedselpakketten bij de 2 scholen zijn mogelijk gemaakt dankzij de donatie van de Orhan Demir Foundation

Voedselpakketten bij onze gezinnen

Andere donaties die wij hebben ontvangen, proberen wij zoveel mogelijk te koppelen, zodat de donateur kan zien waar zijn of haar donatie naar toe is gegaan. Op de foto het gezin van Michael, de toenmalige ober van het hotel. Naast hem zijn zoon Sammy en zijn moeder Catherine. De mannen rechts zijn onze Samson en James. Andere gezinnen die een pakket kregen; Het gezin van Halima die bij haar oma woont met haar zusje en broers, van Bakhari de strandman en James de TukTuk man. Nu aan het werk in de buurt van Nairobi, omdat hij niet langer kon aanzien dat zijn gezin honger leed. Ook Sofia van het hotel kreeg een bijdrage omdat zij up country was. Een nieuwe ondersteuning bieden wij nu aan Mike, de kunstenaar.

Samenwerking met Mangale Ndegwa.

Mangale Ndegwa is de minister van ECDE ( kleuteronderwijs) van Kwale. Wij kenen hem al jaren. Een prachtige carrière heeft hij gemaakt van leerkracht, adjunct headteacher, vakbondsman tot minister. Een betrokken en bevlogen man. Op eigen initiatief begonnen met het uitdelen van maskers en zeep. Een actie die hij op Facebook plaatste. Nu helpt hij bij de verspreiding van de voedselpakketten. Een regeringsman, belangrijk. Hij maakt het nl. mogelijk dat de ouders op deze wijze de voedselpakketten kunnen ontvangen. Samenscholingen; Verboden

 

 

Corona is verschrikkelijk. Het verbindt echter enorm. De samenwerking of te wel Tenda Pamoja, zien wij nog krachtiger worden. De Keniaanse board werkt nauw samen met Mangale Ndegwa. Maar ook worden de jongeren ingezet vanuit het verleden en nu die wij  gesponsord hebben om de actie een succes te maken. Prachtig  en ontroerend. Hartverwarmende reacties hebben wij gezien en mogen ontvangen.