Stichting Tunajenga

Bestuurslid Marijke Paap geridderd

Op maandag 23 juni 2014 is Marijke Paap, bestuurslid Tunajenga geridderd. Zij ontving tijdens de opening van de project van RKBS De Waterwilg uit handen van locoburgemeester Peter van Haagen de koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau.
De onderscheiding kreeg zij voor haar maatschappelijke betrokkenheid niet alleen in Nootdorp, maar ook in Kenia.

Marijke-geridderdIn 1999 is Marijke samen met haar team gestart met de oprichting van RKBS De Waterwilg, een nieuwe katholieke school binnen Nootdorp, op 23 juni was de start van het project met als thema: “Wij gaan op safari ”in het kader van het 15 jarig bestaan van de school. De Waterwilg is daarbij uit gegroeid tot een prachtige school met bijna 700 leerlingen en 45 personeelsleden. Met uitstekende onderwijsresultaten en veel aandacht voor de sociale emotionele ontwikkeling. Tevens initieert de school nieuwe innovatieve ontwikkelingen.

Gedurende de opbouw van de school is er ook gestart met projecten in Kenia, omdat het belangrijk is leerlingen een maatschappelijke bewustwording bij te brengen. Hen te vormen tot wereldburgers.
De Ganda school en de Dzombo school worden gesponsord door De Waterwilg. Tal van activiteiten zijn daarbij door Marijke opgezet. Daarnaast specifiek het Makena project. Een project voor meiden met een toekomst. Makena. Zij die glimlacht.

Binnen het Verkaart Development Team was Marijke betrokken en daarna, één van de voortrekkers van Tenda Pamoja. Een nieuwe organisatie die zich inzet voor de primary schools in het district Kwale en Lunga Lunga te Kenia.
Juni 2014