Stichting Tunajenga

Halverwege 2018

Malaika Mdogo.

Vanaf dat wij in Kenia zijn geweest, bereiken ons dagelijks de whats app berichtjes van Samson.Update Malaika Mdogo. In februari 2018 de grond officieel geopend. Daarna is er begonnen met de bouw van klaslokalene maten van de deuren en de ramen zijn opgemeten. De constructor laat een nauwe betrokkenheid zien. Komende week is er een boardmeeting. Agendapunten o.a. aanleg waterhole, de aanschaf van bankjes en de toiletten. Asia Abdullah en Maria Peter ondersteunen Grace Tsuma naast 3 andere leerkrachten. De vrouwengroep is gestart. Het werkgebied ligt vlakbij een druk kruispunt.

Hamisi Mwero

Nog steeds op pad in het Kwale district. Er is zelfs nu een facebookaccount Albinism Kwale. 13 juni 2018 was de internationale Albino dag. Op de foto, Hamisi, dermatoloog Matonda en een vriend. Zij gaan nog steeds op pad in het weekend, doen een huid check bij de andere albino’s. Zijn ouders gaan op bezoek bij de ouders van Monica zijn vriendin.

 

Bahati Mwero

Bahati doet haar leer/werk traject op de Tunajenga Academy. De bouw van deze school vordert gestaag. Op de foto draagt zij de kleding die wij in februari hebben meegenomen. Een goede protectie voor de armen biedt het niet. Maar mooi staat het wel. Zij laat het overzicht van haar fees structure zien, dit geeft de totale kosten van het studiejaar 2018 aan. De headmaster is erg blij met haar. Een goede inzet en betrokkenheid.

 

Andere berichten Hinzano Chombo verblijft op de WAA Secondary school. Een van de slaapzalen is daar vroeg in de ochtend van 13 juni uitgebrand. Gelukkig had Hinzano les op dat moment. Nicholas Chikophe is bezocht door Samson. Hij heeft werk, maar wil graag een ICT opleiding volgen. Betaalde banen; helaas was er geen mogelijkheid om de opgeleide vrouwen zoals Nkuwasha Hamisi een betaalde baan te geven. De minister of de County mister Mangale heeft beloofd, dat dit zeker bij de volgende rondes zal gebeuren. Het schoolgeld voor de jonge Albino kinderen van het gezin Mwero is betaald.